Microsoft siger farvel til Internet Explorer 11 - og velkommen til den nye Microsoft Edge

Edge.jpg

Der er gået 25 år, siden Microsoft for første gang lod deres brugere udforske internettet gennem deres egen browser. Internet Explorer 11 har klaret sig godt, men det er snart tid til at sige farvel.

Microsoft har offentliggjort, at Microsoft 365-apps og -tjenester ikke længere understøtter Internet Explorer 11 på dette tidspunkt næste år.

  • Fra d. 30. november 2020 understøtter Microsoft Teams webapp ikke længere Internet Explorer 11

  • Fra d. 17. august 2021 understøtter de resterende Microsoft 365 apps og tjenester ikke længere Internet Explorer 11

Dette betyder, at brugere efter de ovennævnte datoer har en forringet oplevelse eller ikke er i stand til at oprette forbindelse til Microsoft 365-apps og -tjenester på Internet Explorer 11. 

IE11.JPG

Brugere har brugt Internet Explorer 11 siden 2013, hvor online-miljøet var langt mindre sofistikeret end i dag. Siden da har åbne web-standarder og nyere browsere - som f.eks. Google Chrome og den nye Microsoft Edge - muliggjort en bedre online brugeroplevelser. 

Den nye Edge-browser blev lanceret i januar 2020 og erstattede den forældede HTML-baserede version, der nu kaldes Edge Legacy. Microsoft har offentliggjort, at de stopper support af Microsoft Edge Legacy desktop-appen d. 9. marts 2021.

Kompatibilitet og sikkerhed

For næsten to år siden begyndte Microsoft at arbejde på den nye Microsoft Edge, og de har lyttet til kundernes behov for kompatibilitet (inklusive ældre app-support), sikkerhed og produktivitet.

Den nye Microsoft Edge er bygget på open source Chromium, hvilket er det samme fundament, som Google Chrome bruger. Siden udgivelsen i januar har millioner af brugere opgraderet deres hjem- og arbejdsbrowsere til den nye Microsoft Edge.

De fleste virksomheder bruger Microsoft 365-apps og -tjenester på tværs af enheder, og Microsoft har arbejdet i årevis med at optimere bl.a. sikkerhed på måder, der naturligt integrerer dette i de værktøjer, som du bruger til dagligt. Den nye Microsoft Edge har de samme muligheder for at sikre din identitet og sikkerhed, så din browsing er sikker og produktiv på tværs af enheder - ligesom dine Microsoft 365-apps og -tjenester på dine enheder. 

Vi tror, ​​at Microsoft 365-abonnenter i både forbruger- og kommercielle sammenhænge vil være godt tjent med denne ændring gennem hurtigere og mere lydhør internetadgang til større sæt funktioner i dagligdags værktøjssæt som Outlook, Teams, SharePoint og mere - Microsoft

Med Microsoft Edge kan du definere politikker, der hjælper med at sikre, at brugerne kun kan gemme dine data på placeringer, som du har godkendt f.eks. OneDrive og SharePoint . Derudover kan du definere betingede adgangspolitikker, der sikrer, at kun betroede brugere - der bruger pålidelige enheder - kan få adgang til dine data fra Microsoft Edge. Dette er nøjagtigt de samme politikker, som mange allerede har angivet i bl.a. Microsoft Endpoint Manager.

Christian Pedersen